Nieuwe collega Hans Neleman stelt zich voor

30 mei 2022

Ik ben Hans Neleman en sinds 1 maart van dit jaar ben ik werkzaam binnen Lintjeshof.

Na mijn afstuderen in 1989 heb ik een jaar als dierenarts gewerkt in de Groepspraktijk Staphorst-Rouveen, waar ik voornamelijk veel runderen en varkens onder mijn hoede had. In die tijd heb ik van collega Hein Bosz veel geleerd over het begeleiden van varkensbedrijven.

Vanaf oktober 1990 ben ik gaan werken in het mooie “Achterhoekse” Beltrum waar de kans lag om op korte termijn ook praktijkeigenaar te kunnen worden. Ons gezin, mijn vrouw en drie kinderen (twee meisjes en één jongen), voelde zich al heel snel thuis in Beltrum. Zodoende hebben wij besloten om in 1991 ook daadwerkelijk mede-eigenaar te worden van de praktijk en ons hier blijvend te vestigen. Onze derde dochter en ook vierde kind is hier geboren. Sinds juli 2011 heb ik, samen met mijn vrouw, de praktijk in Beltrum helemaal overgenomen. In de mooie tijd die toen volgde zijn we uitgegroeid tot een trotse gemengde praktijk met een team van 7 dierenartsen en 5 Paraveterinairen, met werkzaamheden in de takken van Rund, Vleeskalveren, Varkens, Schaap/Geit, Paard en Gezelschapsdieren, een breed scala van diersoorten. Ikzelf ben mij gaande de tijd steeds meer gaan richten op de begeleiding van varkens- en vleeskalverbedrijven, mede veroorzaakt door een huidallergie voor runderen.

De jeugd heeft de toekomst en zodoende hebben twee jonge collega’s de praktijk van mij overgenomen per augustus 2021. Voor de bloeiende varkenstak was geen enkele interesse bij de overnamekandidaten, waarop ik heb besloten deze tak zelfstandig voort te willen zetten, daar ik dagelijks veel energie en blijdschap van mijn klanten krijg. “Wi’j gaot vedan!” zeggen ze hier.

Gezien de stroomversnelling in de varkenshouderij kreeg ik gaande weg toch meer behoefte aan collega’s om te kunnen spiegelen, mijn blik te verruimen en nieuwe ondersteunende mogelijkheden te ontdekken, uiteindelijk in het voordeel van mijn trouwe klantenbestand. Ik ben heel blij deze aansluiting nu gevonden te hebben bij Lintjeshof. Ik sta klaar om in dit mooie team verder mee te groeien en voel mij niet meer alleen, waarvoor mijn dank!

Meer nieuws

18 januari 2024

Symposium in Hannover 16-17 januari 2024

Op 16 en 17 januari organiseerde Lintjeshof samen met Agro-Vet, Hypor, Boehringer Ingelheim, GFS en...
12 december 2023

Sustainable pig farming event 16-17 januari in Hannover

Lintjeshof is trotse partner van dit tweedaagse congres in Hannover. Meld je snel aan met deze
25 oktober 2023

Presentatie Lintjeshof in Spanje

Op de bijeenkomst van Catalaanse varkensdierenartsen van 25 oktober 2023 in Manresa vertelde Karien...