Varkens

Met meer dan 30 jaar ervaring in de varkenshouderij in binnen- en buitenland kent Lintjeshof het speelveld. Met 350.000 fokzeugen in de begeleiding in Nederland, België en Duitsland begrijpen we als geen ander de productiesystemen op elke schaal. We hebben tot doel om gezondheidsoplossingen te bieden in de varkensketen. SPF-bedrijven nemen met 50.000 SPF zeugen binnen onze praktijk een vooraanstaande plaats in. In binnen- en buitenland zijn wij dan ook op het gebied van hoge gezondheidsstatus toonaangevend. 
 
Met onze ruime ervaring op dit vlak, internationale contacten en ons uniek monitoringsysteem kunnen wij u ook hier een gedegen en vooral onafhankelijk advies geven. Een voorafgaande risico-analyse, gecombineerd met ons early warning- systeem spoort ziektekiemen vroegtijdig op, zodat we snel gepaste actie kunnen ondernemen. Dit beperkt gezondheidsschade en laat toe een blijvend, optimaal rendement te halen uit uw onderneming.

Uiteraard is het ook voor conventionele bedrijven mogelijk om door goed management en gerichte monitoring te komen tot een hogere gezondheidsstatus. Ook hier leveren wij maatwerk.

Aanpak

Lintjeshof kiest voor een integrale aanpak van de gezondheid op uw varkensbedrijf. We verbinden kennis, data en ons netwerk aan elkaar. Alleen zo kunnen we samen het groter geheel zien, en de juiste stappen voorwaarts zetten. We brengen we oplossingen op bedrijfsniveau, internationaal en daarom noemen we dat farm health solutions. Actiegericht met uw personeel, uw managementteam in samenwerking met alle partijen, om te komen tot optimaal rendement op bedrijfsniveau. Ons uniek monitoringsysteem is de basis van preventieve gezondheidszorg, cruciaal als early warning, en levert de juiste inzichten om tot een optimaal resultaat te komen.

Positieve lijst

Apotheek

Onze apotheek beschikt over een ruime voorraad kwaliteitsproducten. De producten onder het eigen label ‘Lintjeshof’ hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding waar wij voor 100% achter staan. De benodigde producten worden snel en adequaat vervoerd en afgeleverd volgens de IKB- en ISO-normen.

Lintjeshof besteedt veel aandacht aan tracking & tracing. Van elk diergeneesmiddel is bekend welke batch van welk diergeneesmiddel aan welk bedrijf (UBN) is geleverd. Deze gegevens dragen bij aan een transparante voedselproductieketen en daarmee aan de voedselveiligheid en volksgezondheid.

 

Varkensdierenartsen

Nieuws over varkens

Wim de Vocht

Praktijkonderzoek krulstaarten

Varkens gezond grootbrengen met krulstaarten vraagt om nader praktijkonderzoek naar de mogelijke interventies....

Lees meer
Wim de Vocht

Agri- en foodsector flikt het weer: megabedrag voor kankeronderzoek!

Afgelopen donderdag 1 juni 2023 hebben we als team Lintjeshof onze maatschappelijke betrokkenheid getoond...

Lees meer