Over ons

Lintjeshof is een moderne ISO-gecertificeerde dierenartsenpraktijk met eigen apotheek en uitgebreide diagnostiek in eigen laboratorium. 

Met meer dan 100 fte werken we samen aan betere diergezondheid. We zijn actief in Nederland, België en Duitsland met 45 dierenartsen. Lintjeshof is onderdeel van de LH Vet Group. De LH Vet Group vertegenwoordigt 5 merken, actief in de veterinaire dienstverlening in Nederland, Duitsland en België. De structuur is plat en slagvaardig. Er is sprake van een holdingstructuur met enkele aandeelhouders. De directie bestaat uit 4 personen met eigen expertise en is verantwoordelijk voor strategie en uitvoering. De varkenshouderij vertegenwoordigt 90% van de omzet met 35 varkensdierenartsen.

Onze ambitie is gericht op 100% omzetgroei in 5 jaar in Europa, optimaliseren van de inkoopkracht, versterking van de internationale organisatie, verbreding services en assortiment en participeren in ketens en concepten. Daarmee willen we de grootste varkenspraktijk van Europa worden. 

aanpak

Lintjeshof streeft naar een integrale aanpak in de dierhouderij door kennis van specialisten aan elkaar te verbinden. Zo is ons jong en dynamisch team steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en bieden we zowel in binnen- als buitenland praktische en verantwoorde oplossingen. Het eigen laboratorium zorgt voor een snelle en accurate diagnose, en stelt ons in staat om innovatieve onderzoeksmethodes in de praktijk te brengen. Ons uniek monitoringsysteem is de basis van preventieve gezondheidszorg, cruciaal als early warning, en levert de juiste inzichten om tot een optimaal resultaat te komen.

Historie

De naam Lintjeshof is een verbastering van Lintgenshof. De familie Lintgens bouwde in 1769 een boerderij genaamd Lintgenshof op het Gebroek in Roermond. Deze boerderij wordt sinds 1990 gebruikt als uitvalsbasis voor de praktijk. Oprichter Frans Dirven neemt de naam Lintjeshof per 1 januari 1996 aan als praktijknaam en worden alle activiteiten daarin ondergebracht.

Na verschillende overnames in het land (Swalmen, Chaam, Venray en Raalte) groeit de landelijke dekking van ons dierenartsennetwerk. Lintjeshof heeft een dependance in België (Lille) en Duitsland (Straelen). Sinds een tiental jaren werkt Lintjeshof nauw samen met Tierarzt Praxis Blumberg en Tierarzt Praxis Agro-Vet, beiden gevestigd in het Oosten van Duitsland. 

Alle entiteiten zijn onderdeel van LH Vet Group. De letters LH refereren aan de letters op de gietijzeren poort bij de boerderij Lintgenshof. 

0dierenartsen
0locaties
0landen

Diagnostiek en laboratorium

Een ziek (of pas overleden) dier herbergt veel informatie over de gezondheidssituatie op een bedrijf. Merefelt Livestock Diagnostics beschikt over een uiterst moderne sectiezaal waar dieren ter onderzoek aangeboden kunnen worden. Merefelt Livestock Diagnostics heeft een uitgebreid pakket aan serologische testen op het gebied van varkens-, rundvee- en geitenpathogenen tot haar beschikking. Verder bieden wij een zeer uitgebreid PCR-pakket aan voor detectie van de meest voorkomende en actuele varkenspathogenen. Met grote flexibiliteit en service.

Apotheek

Onze apotheek beschikt over een ruime voorraad kwaliteitsproducten. De producten onder het eigen label ‘Lintjeshof’ hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding waar wij voor 100% achter staan. De benodigde producten worden snel en adequaat vervoerd en afgeleverd volgens de IKB- en ISO-normen.

Lintjeshof besteedt veel aandacht aan tracking & tracing. Van elk diergeneesmiddel is bekend welke batch van welk diergeneesmiddel aan welk bedrijf (UBN) is geleverd. Deze gegevens dragen bij aan een transparante voedselproductieketen en daarmee aan de voedselveiligheid en volksgezondheid.