Geiten

Sinds 1984 heeft Lintjeshof ervaring binnen de rundveehouderij. We bedienen klanten met melkgeiten, schapen, vleeskalveren, vleesvee en melkvee in Nederland, België en Duitsland.

Lintjeshof is zich als praktijk gaan specialiseren op de gezondheidszorg voor geiten. Op dit moment werken er bij Lintjeshof 6 dierenartsen in de geitenhouderij en hebben we 80.000 melkgeiten in de begeleiding. Onze dierenartsen staan 7 dagen in de week, 24 uur per dag voor u paraat. 

We hechten veel aan bedrijfsbelegeiding om de prestaties van uw onderneming verder te optimaliseren. Door ons als praktijk te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven van actualiteiten kan Lintjeshof u en uw bedrijf de beste zorg en begeleiding bieden.

aanpak

Als praktijk staat Lintjeshof voor de beste begeleiding en zorg voor  uw bedrijf en uw dieren. Naast curatieve zorg focussen wij ons sterk op preventieve zorg. Onze visie is dat we problemen liever voorkomen dan genezen.

Bij Lintjeshof is de begeleiding van uw bedrijf persoonlijk maatwerk. Bij een melkveebedrijf kan dit in de vorm van periodieke drachtcontrole of verse koeien check. Op een geiten bedrijf bieden wij brede begeleiding voor u van de pasgeboren lammeren tot de melkgeiten.

Positieve lijst

Apotheek

Onze apotheek beschikt over een ruime voorraad kwaliteitsproducten. De producten onder het eigen label ‘Lintjeshof’ hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding waar wij voor 100% achter staan. De benodigde producten worden snel en adequaat vervoerd en afgeleverd volgens de IKB- en ISO-normen.

Lintjeshof besteedt veel aandacht aan tracking & tracing. Van elk diergeneesmiddel is bekend welke batch van welk diergeneesmiddel aan welk bedrijf (UBN) is geleverd. Deze gegevens dragen bij aan een transparante voedselproductieketen en daarmee aan de voedselveiligheid en volksgezondheid.

Geitendierenartsen

nieuws over geiten

Groei geitenstapel Nederland

Het aantal geiten in Nederland is in 2019 gestegen en nam vergeleken met een jaar eerder met 4,5% toe...

Lees meer
Shaula Bouwman

Groei geitenpraktijk

Per 1 januari 2020 neemt Lintjeshof de geitenpraktijk van Shaula Bouwman over en komt zij bij Lintjeshof...

Lees meer