Geiten

Sinds 1984 heeft Lintjeshof ervaring binnen de rundveehouderij in Nederland, België en Duitsland. Lintjeshof is zich als praktijk gaan specialiseren op de gezondheidszorg voor geiten. Op dit moment werken er bij Lintjeshof 6 dierenartsen in de geitenhouderij en hebben we 80.000 melkgeiten in de begeleiding. Onze dierenartsen staan 7 dagen in de week, 24 uur per dag voor u paraat. 

We hechten veel aan bedrijfsbelegeiding om de prestaties van uw onderneming verder te optimaliseren. Door ons als praktijk te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven van actualiteiten kan Lintjeshof u en uw bedrijf de beste zorg en begeleiding bieden.

Sinds 2022 zijn we aangesloten bij Capravetgroup, een samenwerking tussen 15 dierenartsenpraktijken verspreid over het hele land. Dit platform is opgericht om de veterinaire kennis in de geitensector te verhogen door netwerken van dierenartsen, aanverwante industrie en geitenhouders met elkaar te verbinden.

Binnen Europa zijn er maar enkele gespecialiseerde dierenartsen kleine herkauwers. Veel dierenartsen die geiten behandelen in hun praktijk doen dit namelijk naast hun werkzaamheden als rundveedierenarts. In de Capravetgroup levert Lintjeshof gespecialiseerde geitendierenartsen die de bedrijfseigen dierenarts in het land ondersteunt en de verdiepingsslag maakt op het geitenbedrijf.

Voor meer informatie over Capravetgroup, onze klantenbijeenkomsten of de nieuwsbrief verwijzen we naar de website www.capravetgroup.com.  

aanpak

Als praktijk staat Lintjeshof voor de beste begeleiding en zorg voor  uw bedrijf en uw dieren. Naast curatieve zorg focussen wij ons sterk op preventieve zorg. Onze visie is dat we problemen liever voorkomen dan genezen.

Bij Lintjeshof is de begeleiding van uw bedrijf persoonlijk maatwerk. Bij een melkveebedrijf kan dit in de vorm van periodieke drachtcontrole of verse koeien check. Op een geiten bedrijf bieden wij brede begeleiding voor u van de pasgeboren lammeren tot de melkgeiten.

Positieve lijst

Apotheek

Onze apotheek beschikt over een ruime voorraad kwaliteitsproducten. De producten onder het eigen label ‘Lintjeshof’ hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding waar wij voor 100% achter staan. De benodigde producten worden snel en adequaat vervoerd en afgeleverd volgens de IKB- en ISO-normen.

Lintjeshof besteedt veel aandacht aan tracking & tracing. Van elk diergeneesmiddel is bekend welke batch van welk diergeneesmiddel aan welk bedrijf (UBN) is geleverd. Deze gegevens dragen bij aan een transparante voedselproductieketen en daarmee aan de voedselveiligheid en volksgezondheid.

Geitendierenartsen

nieuws over geiten

Shaula Bouwman

Nationaal Geiten Event 2023

Op 9 september 2023 is Lintjeshof en Capravet Group aanwezig met een stand op het Nationaal...

Lees meer
Shaula Bouwman

Agri- en foodsector flikt het weer: megabedrag voor kankeronderzoek!

Afgelopen donderdag 1 juni 2023 hebben we als team Lintjeshof onze maatschappelijke betrokkenheid getoond...

Lees meer