RUNDVEE

Sinds 1984 heeft Lintjeshof ervaring binnen de rundveehouderij. We bedienen klanten met melkgeiten, schapen, vleeskalveren, vleesvee en melkvee in Nederland, België en Duitsland.

Momenteel werken er bij Lintjeshof 7 dierenartsen bij de afdeling herkauwers met ieder zijn eigen specialisatie en interesses. Onze dierenartsen staan 7 dagen in de week, 24 uur per dag voor u paraat. 

We hechten veel aan bedrijfsbelegeiding om de prestaties van uw ondermeming verder te optimaliseren. Door ons als praktijk te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven van actualiteiten kan Lintjeshof u en uw bedrijf de beste zorg en begeleiding bieden.

Aanpak

Als praktijk staat Lintjeshof voor de beste begeleiding en zorg voor  uw bedrijf en uw dieren. Naast curatieve zorg focussen wij ons sterk op preventieve zorg. Onze visie is dat we problemen liever voorkomen dan genezen.

Bij Lintjeshof is de begeleiding van uw bedrijf persoonlijk maatwerk. Bij een melkveebedrijf kan dit in de vorm van periodieke drachtcontrole of verse koeien check. Op een geiten bedrijf bieden wij brede begeleiding voor u van de pasgeboren lammeren tot de melkgeiten.

Positieve lijst

 

Apotheek

Onze apotheek beschikt over een ruime voorraad kwaliteitsproducten. De producten onder het eigen label ‘Lintjeshof’ hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding waar wij voor 100% achter staan. De benodigde producten worden snel en adequaat vervoerd en afgeleverd volgens de IKB- en ISO-normen.

Lintjeshof besteedt veel aandacht aan tracking & tracing. Van elk diergeneesmiddel is bekend welke batch van welk diergeneesmiddel aan welk bedrijf (UBN) is geleverd. Deze gegevens dragen bij aan een transparante voedselproductieketen en daarmee aan de voedselveiligheid en volksgezondheid.

Rundveedierenartsen

nieuws over rundvee

Shaula Bouwman

Casus van het kwartaal: Bloedtransfusie

In deze link vindt u de casus van het kwartaal, dit keer over bloedtransfusie bij koeien. 

Lees meer

Stalverlichting bij rundvee

Op de meeste bedrijven is  het lichtniveau in de stal afgestemd  op de werkzaamheden van...

Lees meer