Thomas stelt zich voor

04 november 2020

Ik ben Thomas Wijnands. Ik ben geen dierenarts, maar heb jarenlange ervaring met het werk op varkensbedrijven. Sinds juni werk ik bij Lintjeshof als Farm Health Coach. 

Ik ben 28 jaar en kom uit Deurne. Ik wilde toen ik klein was graag boer worden of ten minste toch op een tractor zitten. Helaas hadden mijn vader en moeder geen boerderij, waardoor het lastig werd om zelf boer te worden. Vanaf de middelbare school heb ik daarom op verschillende landbouwbedrijven gewerkt als bijbaantje.

Na mijn studie Bedrijfskunde kwam ik voor de keuze te staan om het bedrijfsleven in te gaan, of nog verder te gaan in de stal. Ik heb voor dit laatste gekozen omdat een kantoor niks voor mij was en ik het varkens houden met veel plezier en passie deed. Ik was tot juni 2020 als bedrijfsleider verantwoordelijk voor een gesloten bedrijf met 500 zeugen. Dit bedrijf was een stage-leerbedrijf waardoor ik verschillende stagiaires het vak heb morgen leren. Sinds juni 2020 ben ik in dienst bij Lintjeshof als Farm Health Coach.

In mijn rol als Farm Health Coach ondersteun ik het team van dierenartsen bij Lintjeshof, voornamelijk in de stal. Gezien mijn achtergrond in de stal en mijn opleiding kan ik bedrijfsprocessen goed in kaart brengen en eventuele verbeterpunten naar boven halen. Ik werk dan bijvoorbeeld dag(del)en mee op het bedrijf, om samen te kijken hoe dingen nu gebeuren en waarom ze zo gebeuren. Hierna breng ik verslag uit naar de eigenaar en de dierenarts en kunnen we samen kijken waar we verbeterslagen kunnen maken. 

Als Farm Health Coach kan ik op allerlei manieren hulp bieden: Denk aan trainingen voor het personeel, het in kaart brengen van de hygiëne en biosecurity, het invullen van de welzijnscheck, ga zo maar door… Omdat er zoveel mogelijkheden zijn en ik graag mijn ervaringen in de stal met u deel, zal ik in de komende nieuwsbrieven steeds een ander onderwerp toelichten in de rubriek “Meekijken met Thomas”.

Meer nieuws

18 januari 2024

Symposium in Hannover 16-17 januari 2024

Op 16 en 17 januari organiseerde Lintjeshof samen met Agro-Vet, Hypor, Boehringer Ingelheim, GFS en...
12 december 2023

Sustainable pig farming event 16-17 januari in Hannover

Lintjeshof is trotse partner van dit tweedaagse congres in Hannover. Meld je snel aan met deze
25 oktober 2023

Presentatie Lintjeshof in Spanje

Op de bijeenkomst van Catalaanse varkensdierenartsen van 25 oktober 2023 in Manresa vertelde Karien...