Nieuwe Farm health Coach Lizzy Joosten stelt zich voor

31 augustus 2021

Mijn naam is Lizzy Joosten en ik ben sinds 2 augustus werkzaam bij Lintjeshof als Farm Health Coach. Na de middelbare school wist ik niet goed wat ik moest gaan doen. Ik heb toen gekozen om dierverzorging te gaan studeren. Na een verplichte veehouderijstage kwam ik er al snel achter dat daar meer mijn passie lag. Eigenlijk ook niet heel vreemd, aangezien wij thuis een vleesvarkensbedrijf hebben. Nadat ik het mbo had afgerond, wilde ik nog graag doorstuderen. Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness op de HAS Hogeschool was een mooie vervolgstap. Na vier leuke jaren heb ik in juli 2021 mijn diploma in ontvangst mogen nemen.

Ik heb jarenlang gewerkt bij een melkgeitenbedrijf in mijn woonplaats De Rips. Daar heb ik veel geholpen met de dagdagelijkse werkzaamheden, het begeleiden van nieuw personeel, maar ook assisteren bij het bezoek van de dierenarts. Dat laatste heeft mij getriggerd om het contact met Lintjeshof op te zoeken.

In mijn rol als Farm Health Coach ondersteun ik het team van dierenartsen op allerlei verschillende punten, zelf ben ik namelijk geen dierenarts. Voorbeelden hiervan zijn: het verzamelen en analyseren van data, het ophangen en uitlezen van klimaatmonitoren en het borgen van biosecurity en hygiëne. Op dit moment loop ik nog vooral mee met de dierenartsen, dus wellicht tot snel ;)

Meer nieuws

18 januari 2024

Symposium in Hannover 16-17 januari 2024

Op 16 en 17 januari organiseerde Lintjeshof samen met Agro-Vet, Hypor, Boehringer Ingelheim, GFS en...
12 december 2023

Sustainable pig farming event 16-17 januari in Hannover

Lintjeshof is trotse partner van dit tweedaagse congres in Hannover. Meld je snel aan met deze
25 oktober 2023

Presentatie Lintjeshof in Spanje

Op de bijeenkomst van Catalaanse varkensdierenartsen van 25 oktober 2023 in Manresa vertelde Karien...