Nieuwe collega’s stellen zich voor: Sanne & Tim

12 april 2021

Sanne van Dieten

Mijn naam is Sanne van Dieten en sinds 1 februari jongstleden, ben ik werkzaam binnen Lintjeshof.

In 2002 ben ik gestart bij Slingeland Dierenartsen, in Silvolde. Ik ben begonnen als dierenarts landbouwhuisdieren, dus zowel in de rundvee als in de varkenshouderij. In de praktijk bleek dat ik de varkensgeneeskunde eigenlijk een ontzettend leuke manier van werken vind, door de nadruk op de samenwerking met veehouder en het team eromheen. Je werkt samen toe naar oplossingen, passend per bedrijf. Naast het diergeneeskundige werk, ben ik lang verantwoordelijk geweest voor de personele zaken, bij Slingeland Dierenartsen. De factor mens komt ook hier weer duidelijk in naar voren. En omdat geen dag hetzelfde zou moeten zijn, heb ik naast de praktijk eigenlijk altijd nog wel wat verschillende bestuurswerkzaamheden gedaan. Toch was het dit jaar tijd voor een nieuwe stap: de 2 varkensdierenartsen van Slingeland,  Tim van Sprang en ik, zijn samen gaan werken met het varkensteam binnen de Lintjeshof om vanuit een groter team te kunnen werken, met meer focus op de varkenshouderij en meer ondersteunende mogelijkheden. Ook voor de klanten die meegegaan zijn, geeft dit een zekerdere toekomst, waarin meer mogelijk is.

Met  mijn man en 3 rugbyende zonen woon ik, met veel plezier, in de Keijenborg, in de mooie Achterhoek.  Maar ik rijd met evenveel plezier boven- als onder de rivieren! Dus wie weet, tot gauw.

 

Tim van Sprang

Een deel van jullie zal mij nog kennen van toen ik, 7 jaar geleden alweer, na mijn studie begon als varkensdierenarts bij Lintjeshof. Na een periode van 2,5 jaar bij Lintjeshof besloot ik in 2016 om mijn carrière voort te zetten bij Slingeland Dierenartsen. Slingeland Dierenartsen was een gemengde praktijk in de Achterhoek maar ik heb me daar ook voor 100% bezig gehouden met varkens gezondheidszorg. In de afgelopen jaren heb ik een postacademische opleiding tot Europees gecertificeerd varkensarts  gevolgd in Gent en gelukkig ook met succes afgerond.

Na enkele jaren samenwerking kwamen Sanne en ik tot de conclusie dat we meer voor onze klanten konden betekenen wanneer we deel uit zouden maken van een groter team. Toen zijn de gesprekken met Lintjeshof om een samenwerking te starten begonnen. Uiteindelijk heeft dit erin geresulteerd dat Sanne en ik sinds 1 februari deel uit maken van het Lintjeshof team. De eerste maanden van de samenwerking liggen inmiddels achter ons, en we zijn er beide van overtuigd dat we een juiste stap gemaakt hebben. We hebben bij Lintjeshof kennisgemaakt met collega’s en ondersteuning die ons verder helpen in de dienstverlening aan onze klanten. We hebben ook een paar details meegenomen die voor de Lintjeshof iets toevoegden. Volgens mij noemen we dat een win-win en we kijken uit naar een lange en succesvolle samenwerking met collega’s en klanten.

Meer nieuws

22 april 2021

Casus van het kwartaal: de lebmaagzweer

De patiënt Dit kwartaal gaat de casus over een vaars die net geen maand gekalfd heeft....
22 april 2021

Hittestress

Hittestress wordt een steeds groter probleem. Enerzijds omdat het klimaat...
22 april 2021

Verkoelen

Koelen buiten de stal Indien...