Meekijken met Thomas: Scholing personeel

02 juni 2021

Recent heb ik samen met dierenarts Rachel Brouwer-Cummins een presentatie gehouden bij een van onze klanten over vaccinaties, hormoongebruik & biosecurity. Dit is ontstaan uit de vraag vanuit het personeel om eens duidelijkheid te scheppen wat er nu allemaal geënt wordt, waarvoor en op welke manier hormonen (bv. oxytocine) het best kunnen worden ingezet.

Ook heb ik een presentatie gegeven over Biosecurity en samen met het personeel besproken hoe dit kan worden verbeterd om, samen met de entingen, de ziektedruk & antibioticagebruik naar beneden te krijgen en de diergezondheid te optimaliseren.

Door met elkaar thematisch zaken te bespreken, bleek dat er op verschillende  manieren werd gewerkt. Zo bleek onder andere de ene medewerker planate in  de nek te spuiten, de ander bij de vulva. De een doseerde 2 cc oxytocine in de  nek, de ander 1 cc bij de vulva. Verder gebruikte de ene medewerker wel  pijnstiller bij varkens die kreupel waren, de ander niet. Ook kwam de discussie  los wat nu het verschil was tussen Dexaject (=ontstekingsremmer) en een  pijnstiller en wat voor middel op welk moment toe te dienen.

Al met al hebben we veel van elkaar geleerd en heeft het geholpen om  structuur te brengen in de dagelijkse werkzaamheden in de stal. Het geeft  inzicht in hoe dingen nu gebeuren en handvatten hoe het beter kan. Door  thematisch onderwerpen te bespreken kunnen kleine stapjes vooruit worden  gezet.

Meer nieuws

18 januari 2024

Symposium in Hannover 16-17 januari 2024

Op 16 en 17 januari organiseerde Lintjeshof samen met Agro-Vet, Hypor, Boehringer Ingelheim, GFS en...
12 december 2023

Sustainable pig farming event 16-17 januari in Hannover

Lintjeshof is trotse partner van dit tweedaagse congres in Hannover. Meld je snel aan met deze
25 oktober 2023

Presentatie Lintjeshof in Spanje

Op de bijeenkomst van Catalaanse varkensdierenartsen van 25 oktober 2023 in Manresa vertelde Karien...