Meekijken met Thomas: 1 jaar Farm Health Coach

31 augustus 2021

Onlangs kreeg ik een melding op Linkedin: 1 jaar in dienst bij Lintjeshof. Een beetje cliché maar ik had niet gedacht dat een jaar zo snel om kon gaan. Tijd voor een terugblik!

Eerlijk gezegd heb ik lange tijd getwijfeld of ik de stap wel moest zetten. Ik had immers een leuke  vaste baan in de varkensstal, een leuke baas en een vast inkomen. Bij een nieuwe uitdaging als deze moet dat nog allemaal blijken en valt het te bezien of beiden partijen tevreden zijn. Aan de andere kant leek het me een uitdagende en afwisselende baan waarin ik mezelf verder kon ontwikkelen en was ik toch nog regelmatig op de plek waar ik graag ben: tussen de varkens! Ik heb dus (nog) geen spijt van mijn beslissing.

In het begin vond ik wel een beetje apart om mezelf voor te stellen bij klanten: iemand van Lintjeshof die geen dierenarts is?! Maar al doende merkte ik dat klanten en dierenartsen tevreden waren en raakte mijn agenda snel gevuld. Niet alleen de boer op met nieuwe ontwikkelingen zoals de Healthy Climate Monitor en de Soundtalks Hoestmonitor, maar ook door wat extra aandacht op het stalmanagement te vestigen. Denk hierbij aan het goed en zorgvuldig vaccineren, de instroom van nieuwe dieren, het overlegbeleid in de kraamstal en de procedures rondom biosecurity en hygiëne. Hierbij loop ik mee met het personeel om samen te kijken waar ze tegenaan lopen en wat er beter kan. Dat vind ik denk ik nog wel het leukste aan het werk: het samen zoeken naar oplossingen en verbetering.

Ik heb afgelopen jaar veel geleerd van de dierenartsen op het veterinaire vlak. Ik heb me meer verdiept in het stukje klimaat en slimme sensoren. Maar bovenal veel geleerd van de verschillende bedrijven! Ik ben benieuwd wat jaar twee zal brengen…

Meer nieuws

24 september 2021

Lintjeshof wint Europese PRRS Research Award

Lintjeshof en Merefelt winnen met de inbreng van Karien Koenders en Eric van Esch de PRRS Research...
31 augustus 2021

Worden de biggennesten langzaam weer kouder?

Richting het najaar daalt vroeg of laat de buitentemperatuur. Dat betekent dat wij klassiek...
31 augustus 2021

Agressieletsels

Zoals jaarlijks, zien we op het einde van de zomer en in het vroege najaar een opflakkering van agressieletsels...