LNV medewerkers op werkbezoek bij Lintjeshof.

30 mei 2022

Op 21 maart hebben we op onze praktijk een delegatie medewerkers ontvangen van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor een werkbezoek. Het betrof medewerkers van het Ministerie, die allen bezig zijn met dossiers op het gebied van diergezondheid.
De uitnodiging voor dit werkbezoek was gedaan vanuit onze bestuurlijke werkzaamheden binnen de vereniging van Collectief Praktiserende Dierenartsen, waar Karien Koenders een functie bekleed als voorzitter en waarvan Rachel Brouwer-Cummins bestuurslid is, met als aandachtsveld “Gezondheidszorg Varkens”.

Bij de kennismaking met de dagelijkse praktijk kwamen o.a. aan bod: de werkwijze van het voorschrijven van medicijnen binnen het Bedrijfsgezondheidplan en Bedrijfsbehandelplan in de relatie met de veehouder, de organisatie van de apotheek en de orderdesk en ook de toegevoegde waarde van ons laboratorium Merefelt.
We hebben verteld over het werk van onze Farm Health coaches waarbij moderne technieken gebruikt worden om onze klanten te helpen en dierenartsen te ondersteunen.
Ook hebben we een varkensbedrijf bezocht waar o.a. hoestmonitors te zien waren.
Het is voor ons -en onze klanten- belangrijk om in gesprek te zijn met Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zodat we kunnen laten zien wat goed werkt, maar ook waar er nog uitdagingen zitten in de wet- en regelgeving.

Meer nieuws

18 januari 2024

Symposium in Hannover 16-17 januari 2024

Op 16 en 17 januari organiseerde Lintjeshof samen met Agro-Vet, Hypor, Boehringer Ingelheim, GFS en...
12 december 2023

Sustainable pig farming event 16-17 januari in Hannover

Lintjeshof is trotse partner van dit tweedaagse congres in Hannover. Meld je snel aan met deze
25 oktober 2023

Presentatie Lintjeshof in Spanje

Op de bijeenkomst van Catalaanse varkensdierenartsen van 25 oktober 2023 in Manresa vertelde Karien...