Historie Lintjeshof

Historie

De naam Lintjeshof is een verbastering van Lintgenshof. De familie Lintgens bouwde in 1769 een boerderij genaamd Lintgenshof op het Gebroek in Roermond. Deze boerderij wordt sinds 1990 gebruikt als uitvalsbasis voor de toenmalige ‘Dierenartsenpraktijk Schreinemachers-Dirven’. Per 1 januari 1996 wordt de naam Lintjeshof  als praktijknaam gekozen en worden alle activiteiten van daaruit geregeld.

Nadat in 2001 Lintjeshof een nieuw onderkomen vindt in Nederweert (nu hoofdvestiging) wordt de locatie Roermond verder uitgebouwd als praktijk voor gezelschapsdieren.
Ditzelfde jaar wordt ook het gedeelte landbouwhuisdieren van DAP Swalmen geintegreerd bij Lintjeshof. In 2006 wordt door een samenwerking ook dierenartsenpraktijk Chaam onderdeel van Lintjeshof, en is Chaam als derde locatie een feit (alleen varkens). Sinds eind 2007 maakt ook dierenartsenpraktijk Venray (alleen varkens en rundvee) deel uit van Lintjeshof, en maart 2008 is het aantal vestigingen uitgebreid tot vier met dierenartsenpraktijk Raalte (varkens). Ook in België heeft Lintjeshof een officieel dependance.