Nieuws

Overlijden Erik van Beest

Met ontsteltenis hebben wij kennis genomen van het zeer onverwachte overlijden van onze collega Erik van Beest. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie en vriendenkring. Meer informatie rondom het overlijden van Erik van Beest, vindt u hier.  
Lees meer >

cryptosporidiose

Dat het aflammerseizoen niet altijd van een leien dakje gaat, en dat het ene jaar het andere niet is, weet iedereen waarschijnlijk wel. We zien nu regelmatig diarree bij de lammeren door cryptosporidiose. Meer over deze aandoening lees je hier. 
Lees meer >

De juiste onthoorntechniek

Kleine ingreep, groot gemak! Als bestuurslid van de Vakgroep Gezondheidszorg Herkauwers was dierenarts Peter Vermoesen aanwezig op de contactdag die de LTO-vakgroep Melkgeitenhouderij in 2014 organsiseerde.
Lees meer >

Goed Biestmanagement

In de professionele melkgeitenhouderij is het probleemloos opfokken van de lammetjes tot...
Lees meer >

Floppy Kid Syndroom

Ooit lammeren gezien die van een gezond, wierig lam, ineens veranderen in een zwalkend, slap dier? En als je ze dan optilt, hoor je een klotsend geluid? Dat lam zou wel eens het Floppy Kid Syndroom kunnen hebben.
Lees meer >

Wat er gebeurt met de geit bij hittestress

Een lusteloze en suffe geit, een geit die ineens plat ligt. Met hoge temperaturen kan dat zomaar gebeuren als gevolg van hittestress.
Lees meer >