Vogels en duiven

Vogels

Niet enkel voor uw zoogdieren, maar ook voor uw vogels kunt u terecht bij Lintjeshof Gezelschapsdieren. Aangezien we hier dus met een geheel andere diersoort te maken hebben, zijn de problemen die we bij deze dieren tegenkomen ook verschillend. Voor complexere problemen raden we dan ook aan om van tevoren een afspraak te maken. Uiteraard kunt u voor spoedgevallen ten alle tijden bij ons terecht.

 

Naast het behandelen van uw zieke dier kunt u ook bij ons terecht voor andere zaken, zoals bijvoorbeeld het bijvijlen van de snavel of het kortwieken van de vleugels. Aangezien dit soms ook wat meer werk en geduld vereist, raden we hiervoor ook aan om een afspraak te maken.

 

 

Duiven

In de locatie in Groningen biedt ook duivenmelkers de mogelijkheid om een afspraak te maken voor het vaccineren van de duiven.

Tegenwoordig zijn er een viertal ziekteverwekkers waartegen een vaccin bestaat, namelijk het paramyxovirus, het herpesvirus, het circovirus en het poxvirus. De vaccinatie tegen het paramyxovirus is verplicht voor wedstrijdduiven en duiven die meegaan naar tentoonstellingen. Verder wordt het ook aangeraden om uw kweekduiven te vaccineren (ten laatste 2 weken voordat ze eieren gaan leggen).

Als u een grote groep duiven wilt laten vaccineren, raden we aan om ruimschoots van tevoren een afspraak te maken. Indien nodig kan er extra entstof besteld worden. Tevens bieden we de mogelijkheid om aan huis of bij een vereniging langs te komen.