Onze goede doelen

Lintjeshof vindt het ontzettend belangrijk om zijn steentje bij te dragen aan de wereld. Daarom steunen wij een aantal goede doelen. Welke dit zijn, lees je hieronder. 

Het Toon Hermans Huis

 

Het Toon Hermans Huis is een inloophuis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden.Het is een bijzondere ontmoetingsplaats; de deur staat voor iedereen wagenwijd open. Door persoonlijke gesprekken, het bevorderen van lotgenotencontact en het organiseren van een veelzijdig programma van activiteiten helpen ze de zorg die kanker met zich meebrengt beter te doorstaan.

Lintjeshof is "vriend van Toon". Dit betekent dat we elk jaar een geldbedrag overmaken naar de Stichting Vrienden van het Toon Hermans Huis Roermond. Naast regelmatige schenkingen heeft ons team in 2017 een bedrag van 1143 euro opgehaald voor het Toon Hermans Huis tijdens de Roermond City Swim. 


Meer over het Toon Hermans Huis lees je hier

Stichting KNGF Geleidehonden

 

KNGF Geleidehonden voorziet al sinds 1935 blinde en zeer slechtziende mensen van een geleidhond. Deze gebruiken ze tegenwoordig ook voor mensen met andere beperkingen: bijvoorbeeld mensen in een rolstoel, personen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) of kinderen met autisme.

Lintjeshof steunt dit mooie doel door plastic doppen in te zamelen. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze bij een van onze Lintjeshofvestigingen in. Je steunt niet alleen de opleiding van geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Afgelopen jaar verzamelde we zo al 840 kilo aan plastic doppen!

Lees hier meer over het KNGF en hier over de doppenactie. 

Stichting Noordzee en andere maritieme doelen

 

Lintjeshof verkoopt het voer van Specific®. Dit merk doneert 5% van zijn omzet aan goede doelen die iets zich inzetten voor de zeeën en oceanen. Daarnaast organiseert  Specific® ieder jaar de hondenetappe van de beach clean up tour. Tijdens de beach clean up tour wordt al het afval van de gehele noordzee kust opgeruimd! 
Meer over de goede doelen van Specific® lees je hier

Serious Request

 

In 2017 heeft Lintjeshof geld opgehaald voor Serious Request. Dit is een landelijke actie van NPO 3FM waarbij dit jaar geld opgehaald werd om ouders en kinderen in conflictgebieden te herenigen. Dit hebben we gedaan tijdens een actiedag. Klanten konden o.a. draaien aan het rad van fortuin en enveloppen met prijzen trekken.