Actie van de maand

IT'S ALL ABOUT THE CAT

Bij Lintjeshof staat tijdens de maand oktober de kat centraal. Dit betekent dat wij talrijke acties organiseren speciaal voor onze kattenbaasjes en hun geliefde huisdieren. Groot, klein, dik, dun, rood, zwart en zelfs naakt, we zien ze allemaal graag komen!

Met door deze verschillende onderwerpen in spotlight te zetten, proberen we de katteneigenaren, bewust maken dat de beste zorg voor hun kat, in het voordeel kan spelen voor een lang en gezond leven. Daarbij willen we met onze kortingen iedereen de kans geven om zijn/haar kat de beste zorg te geven.

Tijdens oktober kan je dus met je kat terecht voor:

  • Sterilisatie/castratie aan een verlaagde prijs! Sterilisatie is tijdens oktober slechts €126 en castratie slechts €63.

Waarom zou je jouw poes laten steriliseren?

Kattinnen zijn erg vruchtbaar en zijn gemakkelijk te dekken door een kater. Als jouw poes veel buitenkomt kan ze gemakkelijk zwanger geraken. Klinken babypoesjes wel leuk? Denk dan eerst aan het feit dat er in Nederland duizenden schattige poesjes in asielen zitten en nog eens een miljoen zwerfkatten rondlopen. Nog een reden voor sterilisatie is dat het de kans op een baarmoederontsteking en melkkliertumoren bij een poes verkleinen:

Waarom zou je jouw kater laten castreren?

Eerst en vooral om dezelfde reden waarom je een kattin zou steriliseren : om de enorme kattenpopulatie in Nederland te beperken. Daarnaast heeft een ongecastreerde kater meer de neiging om weg te lopen en heeft daardoor meer kans op een ongeluk. Ongecastreerde katers vechten vaker en hebben hier een grotere kans op besmettelijke ziektes zoals niesziekte, FIP en FIV (katten aids).

*Voor HZP-klanten geldt deze korting altijd*

  • Gratis seniorencheck bij de dierenarts. Daarbij krijg je op het aanvullende bloed- en/of urine-onderzoek 25% korting.

Waarom is het belangrijk om jouw oudere kat (>8 jaar) regelmatig te laten controleren?

Oudere katten hebben meer kans op het ontwikkelen van ziektes. Vooral nier- en schildklierproblemen bij de oudere kat zijn veel voorkomend. Maar ook suikerziekte kan voorkomen.

Drinkt en plast je kat meer de laatste tijd dan vroeger? Of gaat zij/hij opeens veel eten of juist slechter eten en staat deze doffer in de vacht? Dit kunnen reeds al tekenen zijn dat er wat meer aan de hand is. Deze ziektes zijn gemakkelijk op te sporen door een goed klinisch onderzoek door de dierenarts en een aanvullend bloed- en urineonderzoek. Soms merk je helemaal nog niets aan je kat maar is er wel al wat aan de hand. Maak dus snel een afspraak bij je Lintjeshof vestiging en laat jouw kat preventief nakijken!

*HZP-klanten krijgen op labo-onderzoeken nogmaals 10%*

  • Laat je kat chippen voor slechts €30

Ieder jaar geraken veel dieren zoek nadat ze ontsnapt zijn. Omdat de meeste katten niet gechipt zijn wordt maar ongeveer 14% van de gevonden katten weer met hun eigenaar herenigd. Vele katten komen zo in asielen of op straat terecht. Chippen van de kat is nog niet verplicht, maar ons buurland België gaat dit binnenkort wel verplichten en dit zal waarschijnlijk hier in Nederland ook gebeuren!

*HZP-klanten kunnen hun kat nog goedkoper laten chippen*

  • Win een halfjaar lang GRATIS voeding voor jouw kat!

Bij aankoop van kattenvoeding van ons huismerk Specific, maak je kans om een halfjaar lang gratis voeding te winnen! Een goeie juiste voeding voor je kat kan al heel wat invloed hebben op zijn/haar gezondheid. Denk maar aan de voeding ter preventie van blaasstenen, maagdarmklachten, allergieën en zoveel meer!

*HZP-klanten krijgen 10% korting op voeding van Specific en hebben bovendien dubbele kans om te winnen*

Wil jij weten wat het Huisdieren Zorgplan nog meer te bieden heeft? Klik dan hier