Huisdierverzekering

De gezondheid van uw huisdier is voor u natuurlijk heel belangrijk. Maar de medische kosten kunnen soms behoorlijk oplopen. Binnen onze praktijk zijn er steeds nieuwe ontwikkelingen en behandelmethodes, door samenwerking met specialisten wordt er bij onze patiënten ook vaker gebruik gemaakt van bv. MRI en CT-scans of het kan gebeuren dat uw huisdier een ongeluk overkomt met vergaande kosten. Het zou jammer zijn als u dan niet beschikt over voldoende financiële middelen om de behandeling te kunnen laten uitvoeren.

Om voor uw huisdier een goede behandeling te kunnen bekostigen kunt u overwegen om een ziektekostenverzekering af te sluiten. Indien u zo’n verzekering heeft, hoeft u zich niet druk te maken over de kosten die sommige medische problemen van uw huisdier met zich meebrengen.

Een huisdierverzekering is vergelijkbaar met een humane ziektekostenverzekering. U kiest de passende dekking en heeft daarbij de mogelijkheid om ook aanvullende verzekeringen af te sluiten voor nog meer zekerheid.

Een overzicht van wat er zoal vergoed kan worden:

- Consult dierenarts en specialist
- Vaccinaties
- Chip
- Castratie en sterilisatie
- Opname en verblijf dierenkliniek
- Gebitsreiniging
- Geneesmiddelen
- Röntgenfoto’s, narcose, echografie
- Laboratoriumonderzoek
- Verbandmiddelen
- Fysiotherapie
- Gedragstherapie
- Crematie

Een dier is nooit te oud om te verzekeren. Wel is het zo dat de premie hoger kan zijn naarmate het dier op oudere leeftijd verzekerd wordt.

Voorbeelden van verzekeringen voor de hond, kat en konijn zijn: Proteq Dier en Zorg, Pet-plan, Ohra, Kruidvat, Neckermann…

Naast deze dierzorgverzekeraars zijn er vast nog meer. Wij adviseren u dan ook om uw eigen onderzoek te doen, bijvoorbeeld via internet. U kunt het beste de voorwaarden, uitsluitingen en kosten vergelijken en dan een overweging maken welke verzekering het beste bij u en uw huisdier past. Iedere verzekering heeft zijn eigen voorwaarden die flink uiteen kunnen lopen. Ook de maximale vergoedingen zijn per verzekering verschillend.

Informeer ook eens bij uw eigen verzekeringsmaatschappij, misschien bieden zij eveneens een huisdierenverzekering aan.