Chippen

Sinds 2013 is het verplicht om pups binnen 7 weken na de geboorte te chippen. Het chippen van katten is niet verplicht, maar zeker aan te raden. Jaarlijks lopen er in Nederland duizenden katten, honden en andere huisdieren weg en vaak weten deze de weg naar huis niet meer terug te vinden. Meestal worden deze dieren naar het asiel gebracht, maar het is vrijwel onmogelijk om de eigenaar terug te vinden als dieren niet geïdentificeerd of geregistreerd zijn.

Bij het chippen van uw dier brengen we een microchip ter grootte van een rijstkorrel aan onder de huid. De chip heeft een uniek nummer, waarmee we een dier kunnen registreren en nadien identificeren.

Na het aanbrengen van de chip is het erg belangrijk dat u uw dier dus registreert. De eerste stap zullen wij voor u zetten,  waarna u een e-mail krijgt om verdere gegevens in te vullen. Mocht uw dier weglopen en teruggebracht worden naar bijvoorbeeld een dierenarts of een dierenasiel, dan wordt de identificatiecode afgelezen. We kunnen zo uw telefoonnummer achterhalen en contact met u opnemen.

Kortom, in sommige gevallen is het verplicht om een dier te chippen. Dit is dus het geval bij alle honden, maar denk hierbij ook bijvoorbeeld aan een dier dat meegaat naar het buitenland, ingeschreven moet worden bij een stamboom of als u een huisdierverzekering wilt afsluiten. In alle andere gevallen is het zeker aan te raden: de kosten van chippen zijn laag, het terugvinden van uw huisdier onbetaalbaar!